Thursday, 16 March 2017

PENGALAMAN WAKTU KERJA DI MMHE PASIR GUDANG JOHOR MALAYSIA

HRZ as a model, Kedai Makan Rahmat Siakap Goreng, Kampung Pasir Putih.

Tengahari semalam, penulis ingatkan tidak mahu keluar makan tengahari. Tetapi siapa sangka, buah cempedak nak jadi nangka, ada jabatan operasi datang dari key ell nak membelanja makan.

Mula-mula nak makan ayam bakar masjid Pasir Putih, tetapi penuhlah pula dengan orangramai.

Kemudian, melayan ke restoran Rahmat Siakap Goreng yang fofuler itu.

Nota telinga lalat. Engineer 1 dari KL, "ramai jugak orang2 cina makan kat sini,"
Engineer 2 dari KL juga, "haa?" (tipikal Melayu perlukan ayat berulang dua kali, Lol)
Engineer 1 dari KL, "ramai jugak orang2 cina makan kat sini ye,"
Engineer 2 dari KL juga, "hmmm, mukin sbb servis sini cepat, belum order siakap goring dah sampai, makanan pun not bad,"

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Kicap bawang potong, Restoran Rahmat.

A waitress, and an assam boy lemon drink, Restoran Rahmat.

Udang goreng butter, Restoran Rahmat.

The famous and popular fried siakap goreng, Restoran Rahmat.

Our site team, Restoran Rahmat.

Ketam nipah masak sambal, Restoran Rahmat.

BOB after the lunch, Restoran Rahmat.

Looking Pulau Ubin island as a background, Restoran Rahmat.
To find the location, please use Waze or Google Map and type "kedai makan Rahmat Jalan Pantai Pasir Gudang".
Kedai makan Rahmat
Business Hour / Waktu Berniaga
10.30am - 3.30pm
Closed on Fridays
tel: 07-2711770 h/p: 0197408847

On google maps.

28 comments:

  1. lapar plak pagi2 ni tgk gmbr ni Wak...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkcik x pose kan arini? apa lagi., gi la perasap dapur tuuuuh., hahar2

      Delete
  2. kalau ada yang bujang, kirim salam Wak..bukan bujang tiga ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo bujang tiga ko xnak cikSal ye, bujang satu nak ke xnak jugak? ammvoiiii ;p

      Delete
    2. bujang satu with free gift nak tak kak ?

      Delete
    3. hahahaha... sal oh sal...

      Delete
    4. haha..gurau-gurau dengan Wak..jangan amik serius ye *nebes lak nak komen pas baca entry terbaru Tiga Lalat* hehe

      Delete
  3. dlm byk2 menu tu saya suka siakap goreng, rangup je nampak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpk mcm rangup tapi isi dia memey lemak lembut je mkcik ye., nyum2

      Delete
  4. menu siakap tu unik sbb jarang siakap kat kedai masak goreng bodo gitu je .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. unik dan goring bodo je kan., kehkeh2

      Delete
    2. haaa.. baru nak cakap yang ittew jugak

      Delete
  5. Bestnya suasana makan kat Restoren Rahmat tu Wak, mesti bertambah-tambah nasi tu dah lah lauk-pauk semua nampak mereciks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best giler datinA yee., merecik2 peluh jantan .. hehe2 maila dtg pasir gudang., ;p

      Delete
  6. aduh lapar pulak nengok segala lauk yg sedap2 tu wak oi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkcik kalo lapor sila perasapkan dapur ye., sekarang jugak., hakhak2

      Delete
  7. Nengok sambal dari ketam tu macam sedap je kalau buat cicah ikan goreng siakap kun kapp. hihi. makan nasi panas-panas memang dah tak toleh kiri kanan dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmemang ketam sambal yg sedap ratah2 gittuuu jeeer., ;p

      Delete
  8. antara tempat popular bila org gomen bawak client makan tengahari.
    Simple yet awesome

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkcik mesti dh biasa makan kat kedai rahmat ni kannn., hehe2 mkcik penah keje sini keeew

      Delete
  9. Seafood segar menyelerakan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo dh lapor, semua menyelerakan je makPah kannn., ;p

      Delete
  10. udang nye ade, butter nya mana wak ?? aiseyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. butternyer dh cair dlm kuali la ciksiti naa., harhar2

      Delete
  11. ate nye wak ...
    kat mana ke restoran rahmat ni wak?

    cer share loc.

    kot2 singgah jaybee lagi - boleh le temang nyinggah situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. bak ko punye nombor wassap nnti wakshare location., hahar2

      Delete
  12. nasib baik dah kenyang, takda lah nak meleleh ayaq liur tngk gmbr makanan tu 😁

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly